Înapoi la toate ghidurile
Setări și contDisponibilitatePro

Folosiți Similia offline

Instalați aplicația, lăsați modul offline să se configureze automat și continuați să lucrați cu cazuri, notițe, repertorii și cărți fără conexiune.

Modul offline menține Similia în funcțiune când conexiunea se întrerupe. Aplicația instalată păstrează cazurile, notițele, repertoriile și cărțile de materia medica pe dispozitiv, salvează modificările acolo și le sincronizează când conexiunea revine. Pagina despre modul offline explică modul de funcționare și răspunde la întrebările frecvente.

Înainte de a începe

Modul offline face parte dintr-un plan Pro plătit, prin abonament sau Lifetime Pro. Abonamentul îl include odată ce devine activ; nu este inclus în perioada de probă gratuită. Funcționează doar în aplicația Similia instalată din browser, niciodată într-o filă de browser.

Instalați aplicația dintr-un browser compatibil: Safari, Chrome, Edge sau Firefox pe iPhone și iPad; Chrome, Samsung Internet, Edge sau Firefox pe Android; Safari pe macOS Sonoma sau o versiune ulterioară, Chrome sau Edge pe un Mac; Chrome sau Edge pe Windows, Linux și ChromeOS. Folosiți un dispozitiv pe care îl controlați și conectați-vă la Wi-Fi pentru prima descărcare.

Configurați modul offline

  1. Deschideți Similia într-un browser compatibil, autentificați-vă și accesați Setări › Offline.
  2. Urmați pașii de instalare afișați acolo pentru browserul folosit, cum ar fi Adăugați pe ecranul principal pe iPhone sau Instalați în Chrome.
  3. Deschideți Similia folosind noua pictogramă de pe ecranul principal, din Dock sau de pe desktop și autentificați-vă dacă aplicația vă cere acest lucru.
  4. Aplicația instalată activează automat modul offline și începe configurarea dispozitivului. Este posibil să repornească o dată la deschidere, iar o notificare vă anunță că modul offline este activat. Dacă cineva începe să folosească aplicația înainte de configurare, aceasta începe la următoarea deschidere.
  5. Accesați Setări › Offline și păstrați aplicația deschisă și conectată până când cardul afișează Gata pentru lucrul offline. Fiecare parte își afișează propriul progres: aplicația, cazurile, precum și repertoriile și cărțile. Prima descărcare poate dura câteva minute, iar între timp puteți folosi aplicația.
  6. Verificați Ce funcționează offline pe aceeași pagină înainte de a vă baza pe dispozitiv fără conexiune.

Ce ar trebui să vedeți

Cardul Mod offline afișează Gata pentru lucrul offline, împreună cu numărul de repertorii și cărți de pe dispozitiv, spațiul ocupat de acestea și momentul în care dispozitivul a verificat ultima dată dacă există actualizări. Repertoriile și cărțile adăugate ulterior în cont, precum și versiunile noi ale celor de pe dispozitiv, se descarcă automat. Când unele repertorii sau cărți premium nu pot fi păstrate pe dispozitiv, cardul le afișează numele și explică motivul; acestea rămân disponibile online.

Când conexiunea se întrerupe, apare o pictogramă în bara de sus. Cazurile, analizele și notițele se deschid în continuare de pe dispozitiv, iar căutarea după cuvinte-cheie funcționează în continuare în repertoriile și cărțile descărcate. Modificările sunt salvate pe dispozitiv și se sincronizează automat când conexiunea revine, cât timp aplicația este deschisă. Funcțiile AI, căutarea semantică și ștergerea cazurilor, folderelor sau analizelor așteaptă revenirea conexiunii.

Setările offline din aplicația Similia instalată, cu modul offline activat, starea gata pentru lucrul offline și lista funcțiilor disponibile offline

Reinstalați aplicația pe iPhone, iPad sau Mac

Când aplicația de pe un iPhone, iPad sau Mac este învechită sau nu funcționează corect, în Setări › Offline apare Reinstalați aplicația. Urmați pașii de pe card:

  • Mai întâi, selectați Dezactivați pe card. Modificările în așteptare de pe dispozitiv se sincronizează, iar locul ocupat de dispozitiv pentru repertorii și cărți premium este eliberat.
  • Apoi eliminați Similia: pe iPhone și iPad, țineți apăsată pictograma de pe ecranul principal și eliminați aplicația; pe un Mac, țineți apăsată tasta Control și faceți clic pe Similia în Dock, apoi alegeți Opțiuni › Afișați în Finder, faceți din nou clic cu tasta Control apăsată și alegeți Închideți, apoi trageți aplicația din acea fereastră Finder în Coș.
  • Adăugați din nou Similia din Safari, la fel ca la prima instalare, deschideți aplicația folosind noua pictogramă și autentificați-vă. Modul offline se configurează din nou automat.

Cardul afișează acești pași doar când nu s-ar pierde nimic de pe dispozitiv. Tot ce este salvat în cont rămâne acolo.

Dacă ceva nu pare în regulă

  • Dacă modul offline nu se activează automat, verificați dacă ați deschis Similia folosind pictograma aplicației instalate, nu o filă de browser: modul offline funcționează doar în aplicația instalată. În perioada de probă gratuită, devine disponibil odată ce abonamentul este activ. Pe un dispozitiv pe care a fost dezactivat, selectați Activați în Setări › Offline.
  • Dacă pe card apare Încă nu este totul pe acest dispozitiv, păstrați aplicația deschisă și conectată. Similia încearcă din nou automat, repornind o dată dacă dispozitivul are nevoie de acest lucru, iar copierea cazurilor și descărcările continuă de unde s-au oprit. Dacă tot nu reușește să termine, selectați Încearcă din nou.
  • Dacă notițele din My Notes lipsesc când nu aveți conexiune, deschideți aplicația o dată cât timp sunteți conectați, astfel încât cele mai recente notițe să fie copiate pe dispozitiv.
  • Dacă aplicația afișează Reconectează-te pentru a continua, conectați-vă la internet pentru ca aceasta să poată verifica abonamentul sau contul cu care v-ați autentificat. Nimic de pe dispozitiv nu este eliminat.
  • Dacă pe card scrie că repertoriile și cărțile premium nu pot fi păstrate offline momentan, acestea rămân disponibile online. Selectați Verifică din nou mai târziu.
  • Dacă un repertoriu sau o carte premium afișează că accesul offline a expirat, conectați-vă pentru a-l reînnoi. Conținutul premium funcționează offline pe cel mult 3 dispozitive simultan; Eliberați celelalte dispozitive din Setări › Offline eliberează un loc pentru acest dispozitiv.
  • Dacă, la selectarea Dezactivați, apare un mesaj că unele modificări nu s-au sincronizat încă, rămâneți conectați până când acestea se sincronizează, apoi selectați din nou Dezactivați.