Pracuj dalej, gdy połączenie zostanie przerwane
Zainstalowana aplikacja Similia przechowuje na urządzeniu ostatnie przypadki, notatki, repertoria i książki materia medica. Zmiany są tam zapisywane i synchronizowane natychmiast po przywróceniu połączenia.
Część płatnego planu Pro, dostępna w zainstalowanej aplikacji. Nie jest dostępna w bezpłatnym okresie próbnym.
Jak to działa
Skonfiguruj tryb offline raz na każdym urządzeniu.
Zainstaluj aplikację
Dodaj Similia do ekranu początkowego, Docka lub pulpitu bezpośrednio z przeglądarki. Sklep z aplikacjami nie jest potrzebny.
Włącz tryb offline
W zainstalowanej aplikacji otwórz Ustawienia › Tryb offline i wybierz Włącz. Nie zamykaj aplikacji, dopóki nie pobierze Twoich przypadków oraz wszystkich repertoriów i książek dostępnych na koncie. Przed rozpoczęciem karta pokazuje ilość danych do pobrania.
Pracuj wszędzie
Po utracie połączenia aplikację Similia nadal można otwierać z urządzenia. Zmiany pozostają na nim i synchronizują się automatycznie, gdy urządzenie ponownie połączy się z internetem.
Repertoria i książki dodane później do konta pobierają się automatycznie.

Co działa offline
Tryb offline obejmuje codzienną pracę podczas konsultacji. Wszystko, co działa na serwerze, czeka na przywrócenie połączenia.
Działa offline
- Przypadki i analizy znajdujące się już na urządzeniu
- Tworzenie przypadków i analiz
- Rubryki, stopnie, ordynacje i dane pacjentów
- Notatki do przypadków i analiz
- Moje notatki
- Wyszukiwanie według słów kluczowych i przeglądanie pobranych repertoriów
- Czytanie pobranych książek materia medica i przeszukiwanie ich według słów kluczowych
Wymaga połączenia
- Funkcje AI, audio na żywo i dyktowanie
- Wyszukiwanie semantyczne
- Filtry i operatory wyszukiwania
- Dodawanie obrazów lub nagrań dźwiękowych do notatek przypadku
- Usuwanie przypadków, folderów lub analiz
- Ustawienia, rozliczenia i konto
Kto może z niego korzystać
Płatny plan Pro
Tryb offline jest częścią płatnego planu Pro: subskrypcji lub dożywotniego dostępu Pro. Subskrypcja obejmuje go po aktywacji — nie jest dostępny w bezpłatnym okresie próbnym.
Zainstalowana aplikacja
Tryb offline działa tylko w aplikacji Similia zainstalowanej z przeglądarki. Na karcie przeglądarki Similia nadal działa online jak zwykle.
Połączenie co 30 dni
Aplikacja potwierdza plan za każdym razem, gdy jest online. Po 30 dniach bez połączenia prosi o ponowne połączenie przed kolejnym uruchomieniem w trybie offline. Żadne dane nie są usuwane z urządzenia.
Treści premium na maksymalnie 3 urządzeniach
Repertoria i książki premium działają offline na maksymalnie 3 urządzeniach używanych w ciągu ostatnich 30 dni, a w Ustawienia › Tryb offline można odłączyć pozostałe urządzenia. Klasyczne repertoria i książki nie mają limitu urządzeń.
Urządzenia i przeglądarki
Zainstaluj Similia z jednej z tych przeglądarek. Ustawienia › Tryb offline pokazuje dokładne instrukcje dla używanej przeglądarki.
iPhone i iPad
Safari, Chrome, Edge lub Firefox
Android
Chrome, Samsung Internet, Edge lub Firefox
Mac
Safari w systemie macOS Sonoma lub nowszym, Chrome lub Edge
Windows, Linux i ChromeOS
Chrome lub Edge
Tryb offline nie działa z Firefox ani Opera na komputerze: użyj Chrome, Edge albo, na Mac, Safari.
Po instalacji aplikacja może ponownie poprosić o zalogowanie się, zwłaszcza na iPhone, iPad i Mac.
Zmiany wprowadzone offline
Zapisywane na urządzeniu
Każda zmiana jest od razu zapisywana na urządzeniu. Ikona na górnym pasku aplikacji pokazuje utratę połączenia lub zmiany oczekujące na synchronizację.
Synchronizowane po przywróceniu połączenia
Oczekujące zmiany synchronizują się automatycznie, gdy tylko urządzenie odzyska połączenie z internetem, a aplikacja jest otwarta.
Obie wersje są zachowywane
Jeśli w międzyczasie te same notatki zostały zmienione na innym urządzeniu, obie wersje są zachowywane, aby nic nie zostało nadpisane bez wiedzy użytkownika. W przypadku innych pól obowiązuje najnowsza zmiana.
Dane pacjentów na urządzeniu
Tryb offline przechowuje kopię pracy klinicznej na urządzeniu, dlatego zabezpieczenia samego urządzenia są ważne.
- Przypadki i notatki są przechowywane we własnej pamięci aplikacji na urządzeniu. Chroń urządzenie blokadą ekranu i wbudowanym szyfrowaniem.
- Pobrane repertoria i książki są zaszyfrowane oraz powiązane z kontem i urządzeniem.
- Wylogowanie usuwa przypadki i notatki przechowywane offline. Jeśli niektóre zmiany nie zostały jeszcze zsynchronizowane, Similia najpierw zapyta o potwierdzenie.
- Wyłączenie trybu offline najpierw synchronizuje oczekujące zmiany, a następnie usuwa z urządzenia kopię offline i pobrane materiały.
- Używaj trybu offline tylko na urządzeniu, nad którym masz kontrolę. Na współdzielonym komputerze korzystaj z Similia w przeglądarce.
Nadal w wersji beta
Tryb offline jest nową funkcją i wciąż jest udoskonalany, dlatego jest oznaczony etykietą Beta. Jeśli coś nie działa zgodnie z oczekiwaniami, poinformuj nas o tym przez czat w aplikacji.
Często zadawane pytania
Prowadź gabinet bez Wi-Fi
Tryb offline jest częścią płatnego planu Pro. Zainstaluj aplikację, włącz go raz, a utrata połączenia nie przerwie już konsultacji.